Søk

Næringslivet på Hvaler

Næringslivet på Hvaler er både bredt og allsidig, og du skal være kreativ for ikke å finne det du trenger lokalt. Alt fra detaljhandel, restauranter og overnatting, håndverkere, film og foto, kunstnere, fiskere og mange flere spennende bransjer kan vårt lokalsamfunn by på.

Fra å være et lite sted med en stor andel feriegjester på sommeren er nå Hvaler et attraktivt sted å bosette seg da nærhet til det urbane bare er et steinkast unna. Samtidig er hyttefolket nå blitt til deltidsbeboere da hyttene brukes mye gjennom hele året, noe som betyr mye for handelsstanden.

Dette betyr at også næringsliv og øvrige tilbud må vokse i takt, slik at vi kan dekke etterspørsel etter både varer og tjenester lokalt.

Aktivitet og opplevelse

Uansett hvor du befinner deg på Hvaler så er du i nærheten av havet, hvor både aktiviteter og opplevelser duver i kø hele året.

Oppdagelsesturer i kajakk, øyhopping på de østre øyer, fiske, kiting, lek og moro i vann gjøres hele året over hele Hvaler.

Det er et utall av kyststier hvor du ser utover havet som ingen ende tar, men også spennende skogsturer hvor opplevelsene står i kø. 

Det er våtmarker og sumpområder som fort gir deg følelsen av å være et helt annet sted på kloden, og dyrelivet er rikt, noe du vil både se og høre.

Beredskap

Det er viktig å kjenne alle kontaktpunkter for beredskap, enten det er akutt eller man rett og slett trenger hjelp. 

Dessverre så går liv tapt hvert år, og mange av de i aktivitet både på land og på vann. Flere kunne kanskje vært reddet dersom nødetater hadde kommet raskt på plass, så jo fortere det varsles jo bedre.

Vi oppfordrer til varsomhet og klokskap hvorhen du ferdes, og lær både deg selv og barna livreddende førstehjelp. 

Det er utallige kurs der du bor og kanskje er det dette som vil være avgjørende for et menneske eller dyr en dag. Vi har ingen å mist.

Lag og Foreninger

Dugnadsånd og frivillighet er sterkt utbredt på Hvaler, og du finner lag og foreninger for enhver smak og interesse.

Veldedighet, idrett, hobby, kunst og kultur, musikk, aktivitet både på land og på vann og mye mer, så her skal det vanskelig la seg gjøre å kjede seg. 

Lag- og foreningsliv er et fantastisk tilbud til både barn og voksne i alle aldre. Integrering i samfunnet skjer gjennom sosial kontakt, og hvorfor ikke delta med andre samtidig som du utøver og dyrker en hobby, eller kanskje du er åpen for en ny.

Alle lag og foreninger på Hvaler ønsker nye medlemmer, og prøv gjerne forskjellige til du finner det du trives med.