Hvaler Hagelag

Er du interessert i det som vokser og gror? Skape det vakkert rundt deg? Bidra til biologisk mangfold og hjelpe våre summende venner? 

Vil du lære mer om dyrking av blomster og andre prydplanter, frukt, bær og grønnsaker, urter og nyttevekster, og samtidig få et rikt sosialt nettverk på Hvaler med andre hagevenner? 

Drømmer du om å lage dine egne epletrær, være selvforsynt med grønnsaker, kunne plukke sopp i skogen? Eller hva med en vakker rosehage eller kanskje en hagedam? Reise på turer og delta i spennende studieringer og workshops med likesinnede? 

I så fall er Hvaler Hagelag noe for deg.

Hvaler Hagelag ble stiftet 20.4.1994, og har nå rundt 170 medlemmer. Våre månedlige hagekvelder, med gode foredragsholdere og kunnskapsutveksling, avholdes på Folkets Hus på Spjærøy og er åpne for alle. Vi arrangerer også kurs, studiesirkler og turer.

I tillegg til hagebruk er vi opptatt av hvordan hager kan bidra til biologisk mangfold, hvordan vi kan utnytte ville vekster i naturen, og hvordan hager påvirker faunaen for våre ville pollinatorer – biene og humlene.

Hver høst i september arrangerer Hagelaget Eplefestivalen på Rove på Kirkeøy. Eplefestivalen har blitt en institusjon på Hvaler etter over 20 år, og får støtte fra Hvaler kommune og lokalt næringsliv. Hvaler Bondelag, Hvaler Menighet og Hvaler Kulturvernforening er gode samarbeidspartnere.

Er du interessert i å bli medlem eller komme i kontakt med oss av andre grunner, finner du oss her: